Rayen Panday

RayenPanday300x424Zaandammer Rayen Panday (1983) is een cabaretier en stand-up comedian, die Nederland aan het veroveren is.

In 2008 doet hij voor het eerst een open podium, iets dat hij stiekem al heel lang wilde. Daar werd hij benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij in de finale de persoonlijkheidsprijs won. Sindsdien treedt hij zowel in binnen- als buitenland veelvuldig op. Na zijn eerste succesvolle voorstelling ‘Drie keer Rayen’ toert hij op dit moment langs de Nederlandse theaters met zijn tweede avondvullende cabaretvoorstelling ‘Vrijspraak’. Een voorstelling over de behoefte aan vrijheid van verplichtingen, verlossing van schuldgevoel en vooral hoe te genieten.

Na zijn eerste TV-optreden in zo:RAYMANN werd hij tekstschrijver voor het succesvolle TV programma en schreef hij voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Daarna is hij onder andere te zien geweest in het tweede seizoen van het AVRO programma Mag ik u kussen?, The Comedy Factory, Comedyclub Katendrecht en bij De Identiteit van Nederland. In augustus 2014 is zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Drie Keer Rayen’ uitgezonden bij de VARA op NPO 3.

Internationaal heeft hij succesvolle shows gegeven in o.a. Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Thailand en de Verenigde Staten. Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, zijn persoonlijke verhaal, zijn typetjes en zang weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken.

Sinds 2010 is Rayen een van de vaste comedians bij het Comedy Café in Amsterdam, waar hij veelvuldig te zien is.

Datum

Tijd

Show

Tickets