Nog maar een meisje – Amsterdam Fringe Festival

NOG MAAR EEN MEISJE* is de kleinkunstsolo van een millennial die hunkert naar een groots en meeslepend leven, vol emotie en zonder pauzeknop. Toch staat ze als een melkpak in de koeling te wachten tot ze wordt uitgekozen. Een solo over er klaar voor zijn, fijnproevers en een sparkle sweater. De glitter heeft ze wel, nu nog de kans om te shinen.

In deze solo gaat Frédérique Arnold op zoek naar haar eigen angst om te falen, naar haar onzekerheden en waarom ze continu het gevoel heeft door de mand te vallen. Weliswaar 27 jaar oud, maar misschien toch nog maar een meisje. Via verhalen, anekdotes, sprookjes en liedjes vertelt Frédérique haar verhaal. Een poging zichzelf te verrassen, te prikkelen en te verwonderen. En misschien jou ook wel?

Arnold wordt begeleid door pianist Bob Tonglet en gitarist Richard Seba. Dit maakt ‘Nog maar een meisje’ een cross-over van kleinkunst, theater en muziek, maar bovenal een portret van een jonge vrouw die hunkert naar liefde.

‘Als een melkpak sta ik in de koeling te wachten tot ik word uitgekozen.
Misschien ben ik wel superlekker, maar dat weet de consument niet.’

*Deze voorstelling is onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival. Een festival dat jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans toont van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam.

CREDITS
Spel | Zang | Concept | Tekst | Muziek: Frédérique Arnold
Muziek | Piano: Bob Tonglet
Muziek | Gitaar: Richard Seba
Regie: Esther Habbema
Dramaturgie: Freek Duinhof
Techniek: Eveline Feijten
Fotografie: Rob van der Voort Photography

SPEELDATA
12 september – 19.00u – Comedy Café Amsterdam (TRYOUT)
13 september – 19.00u – Comedy Café Amsterdam (PREMIERE)
14 september – 18.30u – Comedy Café Amsterdam
15 september – 18.30u – Comedy Café Amsterdam

 

MAKER
Frédérique Arnold (1990) kwam als Brabantse naar Amsterdam om de bachelor en master Theaterwetenschap te studeren. Naast haar theoretische studie ontwikkelde zij zich op de planken. Haar roots liggen in musical, zo volgde ze lessen aan de MusicAllFactory in Tilburg.

De laatste jaren heeft ze zich gericht op kleinkunst. In februari 2018 won ze Puck’s Talent Cabaret in Huis van Puck te Arnhem. Daarnaast stond ze o.a. in de halve finale van het 28ste Groninger Studenten Cabaret Festival, won ze de Persoonlijkheidsprijs bij het Utrechts Cabaret Festival 2014 en stond ze in de finale van het Schager Cabaret Festival 2015. In 2015/2016 volgde ze een deeltijdopleiding (Tweede Fase) aan de Koningstheaterakademie in ’s-Hertogenbosch. Sinds december 2016 is Frédérique te boeken voor huiskameroptredens via HKtheater.

Naast freelance optredens als kleinkunstenares, is ze actrice bij Theatergroep Zwerm (educatie voorstellingen op middelbare scholen) en presenteert Frédérique o.a. voor Het Danspaleis en YES! We Connect. Sinds maart is ze aangesloten bij Bukman Management.

Geplaatst op: 6 september 2018 in: Nieuws